Veel organisaties houden zich bezig met het verbeteren van HR-processen middels lean. Wat daarbij opvalt is dat veel organisaties praten over lean en de toegevoegde waarde ervan inzien. Door lean kan immers efficiënter en klantvriendelijker gewerkt worden. Het blijkt echter lastig om concreet aan te geven hoe en waar lean het beste kan worden ingezet binnen HR. En dat is jammer, want dit weerhoudt veel HRM’ers ervan om lean te omarmen.

Daarom is een onderzoek gestart naar de ervaringen met lean HR. Is jullie afdeling al met lean bezig geweest? Hoe kan lean binnen HR het beste ingezet worden? Waar liggen kansen en bedreigingen? Waar rekening mee te houden?

Lean gaat vooral om het beïnvloeden van gedrag bij mensen. Hoe zouden jullie dit soort cultuurverandertrajecten aanpakken?

Door de ervaringen van verschillende bedrijven te combineren kan de toepasbaarheid van lean binnen HR worden geconcretiseerd.

Geïnteresseerde collega HRM’ers en ik zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Graag maak ik een afspraak om hierover in gesprek te gaan.

 

Jasper Brandt/ 0623226757